Het jaarlijkse voetbalfestijn waar Vlaamse en Nederlandse voetbalploegen het tegen elkaar opnemen voor de prestigieuze wisselbokaal. Er was dit jaar zelfs een Zuid-Vlaamse ploeg aanwezig. Het deelnemersveld bestond aldus uit maar liefst 10 ploegen. In Berlaar, vlakbij Antwerpen, was een uitstekende locatie voor ons gereed gemaakt, ten dienste van het voetbaltoernooi. Een prachtige voetbalkantine, met daaraan gelegen twee halve voetbalvelden. Daarop waren kleine doelen neergezet en hoekvlaggen geplaatst om het speelveld te completeren.

De voetbalgladiatoren moesten vandaag hun draai trachten te vinden op authentiek gras, wat sommigen die geen noppen onder de schoenen hadden, zichtbaar zwaar af ging. Het toernooi startte om 12u00 stipt. De wedstrijden bedroegen tweemaal tien minuten en elke ploeg mocht de gehele wedstrijd doorwisselen. Onder een steeds fellere zon, vonden een aantal prachtige wedstrijden plaats. Sommige ploegen bleken als geoliede machines te functioneren, waar anderen uitblonken in desperaat anarchisme. De scharen, glijdende bewegingen en kapbewegingen kwamen in grote aantalen voorbij en waneer de vedettes aan de bal kwamen ging het publiek er nog meer eens op het puntje van de stoel zitten. Overigens waren er dit jaar gelukkig geen grote kwetsuren, waardoor de EHBO kist bijna ongeroerd bleef.

En onze jongens? Voorpost Rijnmond bleek dit jaar niet alleen met een grote ploeg aanwezig, maar was ook met haar bezetting zo sterk, dat ze het kon veroorloven om het ‘beest van Lombardijen’ in zijn werkkloffie op de bank te laten verpieteren. De Rijnmonders waren dit jaar bijzonder goed op dreef en na een kleine zeperd in de eerste wedstrijd eindigen ze op een prachtige vierde plek. Lijnrecht daartegenover stond de zeer matige prestatie van Midland. Gesteund door een ruime schare van aanhangers (ze konden eigenlijk nog wel twee ploegen inbrengen), waaraan het absoluut niet lag, kwamen ze op een teleurstellende negende plaats terecht.

Na de wedstrijden en een verfrissende douche, konden we gaan genieten van de braai. Er waren salades, sauzen, broden en verschillende stukken vlees die het avondeten tot een lekkernij maakten. Het smaakte uitstekend, dat moet gezegd zijn. We bleven nog lang napraten en tafelen over ‘dat onterechte doelpunt’ en ‘die vrije trap die we niet kregen’. Een zeer geslaagde dag, de organisatie verdient absoluut een dikke pluim.
In 2008 wordt het Voetbaltoernooi weer in Nederland gehouden. Er gaan geruchten dat er ook weer vrouwenploegen worden ingezet. Tot de eerste zaterdag van juli in 2008!

Rangorde toernooi:
1. Kielse Jongens
2. NSV Nationaal
3. Dusnudelft 1
4. Voorpost Rijnmond
5. Dusnudelft 2
6. Schelderatten
7. NSV Antwerpen
8. Rijsel
9. Voorpost Antwerpen
10. Voorpost Midland
11. Voorpost Gent