Het is weer voorbij het IJzerwakeweekeinde en we hebben de klus weer geklaard. Moe maar voldaan zoals men zegt, verlieten de laatste militanten maandagnamiddag het IJzerwaketerrein.

Vrijdagavond waren de eerste dertig toegekomen op de Vleterranch. Het werd een ontspannend avondje met een heerlijke braai en frisse pint.

Zaterdag begon dan het harde werk. Onder leiding van actieleider Nick werkte een hele ploeg zich te pletter om de overdekte Vleterranchpiste om te toveren tot een sfeervolle zaal voor de zangavond. Een tweede ploeg onder leiding van Luc zwoegde de hele dag op de IJzerwakeweide. Er werden enkele duizenden stoelen uitgezet, vlaggenmasten geplant, toiletten geplaatst, naderafsluitingen aangebracht, herashekken geplaatst, spandoeken opgehangen enz. enz. Om 18u00 waren de werkzaamheden afgelopen en meer dan 50 militanten konden zich te goed doen aan een heerlijke spaghetti.

Om 20u00 zwaaiden de poorten van de Vleterranch open klommen drie muzikanten en drie zangleiders op het enorme podium en werd de zangavond geopend met het zingen van de nationale liederen. Honderdvijfendertig geestdriftige aanwezigen maakten van deze zang en kameraadschapsavond een groot succes. Om 23u00 werd de zangavond afgesloten met het mooie ‘goede nacht kameraden’ waarna actieleider Nick nog een oproep deed om de zondag tijdig aanwezig te zijn op de IJzerwakeweide.

Zondag werd te 8u30 verzamelen geblazen aan de voorposttent en deelde Nick de vele taken uit. Voorpostmilitanten verzorgden de ordedienst, waren actief in het secretariaat, bij de omhaling, waren betrokken bij de regie, de parking , de voorpostverkoopstand enz. Na de IJzerwake werd alles terug opgeborgen, ingepakt, opgerold en ingeladen. Ook het vervoer van het materiaal werd door voorpostmilitanten verzorgd.

We mogen best trots zijn op het geleverde werk! Wij danken alle militanten die van dit weekeinde weer een enorm succes hebben gemaakt!

Meer foto’s zijn hier te bekijken.