Het 17e Heel-Nederlands Voetbaltoernooi speelde zich in Nederland af in een mooie landelijke omgeving. Loeiende koeien, grazende paarden , doelen van steigerpijpen en ballen in de sloot. Enkele typerende kenmerken van dit toernooi.

Zes ploegen, drie uit het noorden, drie uit het zuiden traden aan voor de sportieve ontmoeting. De ploeg van het VBJ bestond voor het merendeel uit vrouwen. Ze wisten kranig stand te houden tegen het testosterongeweld. De ploeg van Voorpost Westland had iets weg van het Nederlands elftal, wel meedoen, maar geen punten halen. De laatste plaats dus. Het begin van een stijgende lijn zullen we maar zeggen. Voorpost Midland had de opstelling grondig gewijzigd door enkele zwaartegewichten in te zetten.

Voorpost Rijnmond zette ook dit jaar de gestaag stijgende lijn in. De wisseling van enkele spelers ten opzichte van vorig jaar heeft de NS-A geen kwaad gedaan. De energieke ploeg ging ook dit jaar met de wisselbeker aan de haal. Zij versloegen, net als vorig jaar, de Dietse Kamerden. Zij het met één punt verschil. Volgend jaar de zware opgave om de derde overwinning op rij binnen te halen. Iets wat in de afgelopen 17 jaar nog niet is voorgekomen. Florens beloofde NS-A-aanvoerder Ruben alvast om met Rijnmond met een hele sterke ploeg te komen. Dat belooft wat op zaterdag 6 juli 2013!

De uitslag van het 17e Heel-Nederlands Voetbaltoernooi:
1.      N-SA (Nieuw-Solidaristisch Alternatief)
2.      Dietse Kameraden
3.      Voorpost Rijnmond
4.      VBJ (Vlaams Belang Jongeren)
5.      Voorpost Midland
6.      Voorpost Westland