Het dertigste Pinksterkamp ging door in het Limburgse Opoeteren. Op vrijdagmiddag en –avond druppelden de deelnemers binnen, al dan niet gehinderd door files. De goede sfeer zou zich het hele weekeinde voortzetten. Naast het programma was er alle ruimte voor het overleg over nieuwe acties, het maken van spandoeken en bijpraten met andere Voorposters. De allerkleinsten trokken zich nergens wat van aan en fietsten (letterlijk) overal doorheen, gevolgd door een fotograaf die ook anderen geen moment onbespied liet.

Zaterdag werd, na de opening van het Pinksterkamp, aangevangen met een vorming verzorgd door Sjors en Florens over beeldvorming waarbij verder werd ingegaan hoe nieuwe media te gebruiken. In de middag was er ruimte voor sport en spel. Naast touwtrekken en enkele andere spellen, werd het spel Hollandse Leeuwen beoefend. Deze versie voor volwassenen zorgde ervoor dat in de rest van het weekeinde mensen zich met pijn en blauwe plekken voortbewogen.  Na een goedverzorgde avondmaaltijd werd door middel van een audiovisuele kwis de parate kennis van geschiedenis, politiek en feitjes op de proef gesteld onder toeziend oog van een deskundige jury.  Deze werd afgesloten met een muzikale opdracht waarbij een bekend lied van een nieuwe tekst moest worden voorzien en door de afzonderlijke groepen moest gezongen. Hieruit bleek al snel dat Voorposters beter zijn in (politiek incorrecte) teksten schrijven, dan in zingen.

Voorposters zijn geen uitslapers. Dat bleek ook zondagochtend weer. Iedereen was, mede door het mooie weer, vroeg uit de veren en maakte zich na een eiwitrijk ontbijt op voor de vormingssessie door Luc Vermeulen over het organiseren van een ordedienst. In de middag stond een trektocht op het programma in het Nationaal Park Hoge Kempen. Een tocht van 10 kilometer voerde de Voorposters door een mooi natuurgebied waarna een frisse en welverdiende versnapering stond te wachten. Terug op de kampplaats vulde een overvloedige braai de hongerige magen. ’s Avonds werd het kampvuur ontstoken en werd er onder begeleiding van een trekzak gezongen tot de late uurtjes.

Op maandag hoefde er wederom niet opgetreden te worden tegen langslapers. Na het ontbijt en de afsluiting hielp een ieder mee aan het opkuisen van het gebouw en het terrein en ging weer op huis aan. Een geslaagd weekeinde.