Het 33ste Pinksterkamp werd in gehouden in Oostmalle. De vrijdagavond stond in het teken van de aankomst en bijpraten met de andere deelnemers.

Dit jaar geen trompet, geen fluitje maar een luchtalarm als wekker. Luc wist zich weer populair te maken bij de doorslapers. Na het ontbijt op zaterdag werd het weekeinde geopend door Luc en Johan. De programma voor de dag werd doorgenomen en de taken verdeeld. De eerste vorming werd gegeven door Frederic Eerens met als thema ‘spreken in het openbaar’. Deze was bijzonder leerzaam en zorgde bij een deel van de aanwezigen voor herkenning van de valkuilen.

Het middagmaal bestond uit spaghetti. Jan Huybrechts gaf een boeiende vorming over de Slag bij Hoogstraten, een gebeurtenis in de nadagen van Napoleon en die praktisch voor de poort van het kampterrein heeft afgespeeld.

Op je buik door het bos, met je hoofd in een bak water en appels met chocoladepasta, Nick en Bart zorgden voor de nodigde hilarische momenten tijdens de door hun verzorgde sportmiddag. Het avondmaal was zeer welkom en vulde de hongerige magen. In de avond werd de laatste vorming van de dag gegeven: eerste hulp bij betogingen en acties. Slagen met de matrak, traangas in de ogen, een steen op het hoofd, Herman De Troeyer had overal antwoord op. De dag werd afgesloten met een zangavond op het gras.

Na de dagopening werd de vorming gegeven door Rob Verreycken met als onderwerp ‘rechtse partijen in het Europese parlement’. Overeenkomsten en verschillen van de fracties werden besproken.
Broodjes hete hond vormden de basis voor de trektocht door de Kempen in de middag. Voorzitter Johan Vanslambrouck had een mooie wandeling rond de Abdij van Westmalle uitgestippeld met gelukkig veel schaduw. De tocht eindigde op een zonnig terras. Bij terugkomst waren er reeds voorbereidingen getroffen voor de braai die avond. Deze was zoals we van deze keukenploeg gewend zijn wederom zeer goed verzorgd en was na de wandeling bijzonder welkom. Voordien stond Luc  nog even een half uurtje stil bij zaken die Voorpost aangaan. De zondagavond stond zoals vaak op het Pinksterkamp in het teken van het kampvuur en de zangavond en ging door tot in de late uurtjes.

Maandochtend is het moment van opruimen en kuisen. Bij het officiële slot werd de kookploeg zeer terecht bedankt en werd het weekeinde afgesloten met het zingen van de nationale liederen. Volgend jaar wordt het Pinksterkamp gehouden van 17 tot en met 20 mei 2013.

Meer foto’s zijn hier te vinden.