Was het een aanslag van de AFA, een uit de hand gelopen demonstratie of een confrontatie met “Lesbo’s tegen Racisme”? Een blauw oog en een been in het gips, zo moest VP-Nederland voorzitter Marcel Rüter zich presenteren toen hij terugkeerde uit de Bollenstreek en dat na een vriendschappelijk partijtje voetbal. Ondanks Rüters inzet als doelman van de Voorpost-Nederland ploeg mocht het niet baten.

Het derde Heel-Nederlands voetbaltoernooi was een grandioos succes. Winnaar werd dit keer de ploeg van de Sassem Barbarians die de bekerhouder Rood-Wit-Blauw, eveneens uit Sassenheim, in een zinderende finale versloeg. De ploeg van Voorpost-Vlaanderen wist de ‘dames’ van de Vlaamse Jongeren Mechelen net voor te blijven. Deze Noord-Nederlandse damesploeg, aangevuld met actieleider Nederland Tim Mudde, verving de Mechelse kameraden die vanwege de begrafenis van hun kameraad Kleine verstek moesten laten gaan. Hulde voor de dames die door een doelpunt van Renate tegen Voorpost-Nederland nog een gelijk spel uit het vuur wisten te slepen. Onze condoléances gaan naar de familie en kameraden van Kleine.

’s Avonds werd er tijdens de braai nog lang doorgepraat, gelachen, gegeten en gedronken over de kapriolen van de voetballer(ster)s. De organisatie was in de uitstekende handen van Kring Bollenstreek. Volgend jaar wederom een Noord-Nederlandse winnaar in Vlaanderen?