Hier een kort verslag van het meer dan geslaagde feest omtrent de 40ste verjaardag van onze actiegroep Voorpost. Beelden zeggen hier meer dan woorden. We raden iedereen dan ook aan om de foto’s te bekijken op onze webstek , onze facebookpagina en de talrijke films en foto’s en geestdriftige commentaren geplaatst op de sociale media door diegenen die er zaterdag bij waren.

Het werd een topdag een dag om lang van na te genieten en nooit te vergeten.

Van 14u tot 22u30 volgden de activiteiten mekaar op. In de namiddag mochten we 400 aanwezigen tellen en tijdens de Breughelmaaltijd en de zangavond een dikke 200.

De namiddag werd gevuld met spreekbeurten en optredens. Korte maar degelijke beschouwingen door Johan Vanslambrouck , Luc Vermeulen, Nick Van Mieghem , Bart Vanpachtebeke, Floris Van der Kooi en niemand minder dan Henk Van der graaf die speciaal uit Zuid-Afrika was overgevlogen om deze 40ste verjaardag mee te vieren. De belangrijkste tussenkomsten zullen we zeker in het volgend nummer van Revolte plaatsen.

De Breughelmaaltijd was om duimen en vingers af te likken. Na het eten was het tijd voor enkele uren ‘vrij podium’.  En op dat podium lieten zich helemaal gaan Francis van den Eynde met Jan Janssens, de zussen Goedele en Sabine Torfs, Nick van Mieghem met ‘het vliegerke, Karl Peeters, Luc en Francis met de meezinger ‘we zullen België trouw verraden’ en uiteraard mocht Bart de Bart niet ontbreken.

Het was het slotevenement van 40 jaar Voorpost en het werd de kers op de taart. We zullen de komende jaren de luis in de pels van falende politici en de Belgische wanstaat blijven, ook de komende jaren zal Voorpost daar op straat komen waar in Vlaanderen en Nederland onze cultuur onder druk staat!  Door dit spetterende slotfeest hebben we weer energie om de volgende tien jaar weer vollebak actie te voeren daar waar nodig is, weer voor 10 jaar met Voorpost in het offensief!