Het Brabantse landschap vormde de achtergrond voor het zesde Activistenweekeinde (februari 2014). Met soep en brood werden de deelnemers van het Activistenweekeinde verwelkomd.
Actieleider Florens van der Kooi opende op zaterdagochtend het weekeinde. Ondanks dat de geplande spreker was uitgevallen, wist Bart van Gught in één dag tijd een zeer interessante vorming te geven over nationalisme en ecologie. Na de lezing van Bart werden de groepsopdrachten uitgedeeld. De vijf groepen kregen ieder een andere opdracht uitgedeeld. De groepen kregen een casus voorgelegd. Opdracht: werk een actie uit met een persbericht en ontwerp een spandoek. Presenteer de uitwerking op zondag.

Na het goedverzorgde middagmaal was het aan Tom om een vorming te geven over zinnebeelden. Op geheel eigen wijze liet Tom aan de hand van een flinke reeks foto’s zien hoe zinnebeelden in het dagelijkse straatbeeld nog zijn te zien.

Florens verzorgde de sportieve middag. Enkele klassiekers zoals het zaklopen, trefbal en Hollandse leeuwen konden uiteraard niet ontbreken. Het persoonlijk element van Florens bleek wel uit het parcours van steigerpijpen..

De tijd tussen het sporten en het avondmaal werd besteed aan een opfrisbeurt en het verder uitwerken van de groepsopdrachten. Dat de rekenaar hierbij niet meer is weg te denken bleek al op de vorige edities.
Het avondgedeelte ving aan met een nieuw element: het Lagerhuisdebat. De aanwezigen werden opgedeeld in twee groepen. Aan de hand van een aantal stellingen werd het debat gevoerd. Later kunnen we ongetwijfeld zeggen dat nieuw politiek talent ontdekt is op het Activistenweekeinde. Mede door dit debat werd Jeroen beloond met het Gouden Haantje.

NSV!-er Karl Peeters had geen makkelijke avond met de schachtenbak tijdens de cantus. Maar hij hield met Jeroen moedig stand en wist gezamenlijk de cantus tot de late uurtjes te laten doorgaan. En laat werd het voor sommigen.

De zondagochtend werd besteed aan de presentatie van de groepsopdrachten. Voorpost blijkt gelukkig nog veel creativiteit onder de gelederen te hebben. Na de koffie was het tijd voor een wandeling in de omgeving onder een warm winterzonnetje.

Het kan niet altijd meezitten, ook de laatste spreker was wegens omstandigheden uitgevallen. Nu kon Björn gelukkig het thema, een brug tussen noord en zuid, op zich nemen. Björn voerde ons mee van de Romeinse tijd tot nu naar het gemeenschappelijke wat we tussen de noordelijke en zuidelijke Nederlanden delen.

Het weekeinde werd door Florens afgesloten met een woord van dank voor hen die zich hebben ingezet. We willen met name de sprekers (en zeker de invallers!) en de kookploeg (Hubertjes bedankt!) bedanken voor het goed verlopen weekeinde. Volgend jaar de zevende editie.