03/06/2018
Op zondagmiddag kwam een kleine, maar strijdlustige groep patriottische actievoerders, waaronder leden van Voorpost Twente, aan bij de Selimiyemoskee in Enschede. De actiegroep Rechts in Verzet (RIV) organiseerde een manifestatie tegen de bouw van een nieuwe moskee en tegen de Turkse dictator Erdogan. Bij aankomst op de locatie werden de activisten ontvangen door een groep van ongeveer 300 Ottomanen, die waarschijnlijk door honger (ramadan) en een lage bloedsuikerspiegel behoorlijk verward overkwamen.
De gemengde patriottische groep (RIV, Voorpost en enkele onafhankelijke mensen) werd belaagd en een te kleine politiemacht kon de chagrijnige Turken nauwelijks in bedwang houden.

Na de zoveelste charge van de “religie van de vrede” werd op last van de locoburgemeester van Enschede de demonstratie beëindigd, de politie kon onze veiligheid niet meer garanderen. Iets was ze in het dagelijks leven ook bij vele burgers niet meer kunnen.

Toen onze groep besloot zich terug te trekken om de rust te bewaren deden de Turken nog een aanval op onze vlaggen, die aanval werd ook afgeslagen.
Het was een heet middagje, en al moesten we een stapje terug doen, we zijn met opgeheven hoofd vertrokken. En.., we komen terug!