Zaterdag 17 september. Voorpost betoging te Gent: herdenking 333 jaar geleden slag bij Wenen en Turkije niet in Europa! Samenkomst om 14u op het Edmond Van Beverenplein
Op 13 september 2016 is het 333 jaar geleden dat de islam gestopt werd aan de poorten van Wenen ! Onze voorouders hebben de islam een halt toe geroepen (Beleg van Wenen 1683) !!!!
De nipte redding van Wenen in 1683 (en gans de rest van West-Europa) door de Poolse koning bracht de Europese leiders tot het inzicht, dat ze alleen eendrachtig de Turken konden verslaan. Daarom werd in het voorjaar van 1684 de Heilige Liga opgericht. Deze had ten doel het Osmaanse Rijk terug te dringen en het christelijk Europa te bewaren. Behalve de paus, de Habsburgers en Venetië sloten zich ook Polen, het groothertogdom Toscane en Rusland aan. Daarom kan het beleg van Wenen opgevat worden als het begin van de Grote Turkse Oorlog, die tot 1699 zou duren. Als er toen geen verzet was, droegen onze vrouwen allemaal reeds een doek, en een boerka!

Toeval of niet – anno 2016 geeft een zwak Europa olv Merkel, Rutten en Co Europa weg aan de islam, en gaan ze bovendien in conclaaf met een dictator genoemd Erdogan, een man wiens handen niet alleen vol bloed hangen, maar een man die IS steunt, en droomt van een Eurabia!