Donderdag 12 januari e.k. reiken rectoren Rik Torfs (KU Leuven) en Anne De Paepe (UGent) een gezamenlijk eredoctoraat uit aan Duits bondskanselier Angela Merkel. Met goedkeurende aanwezigheid van Geert Bourgeois (N-VA) ontvangt Merkel het eredoctoraat ‘vanwege haar diplomatieke en politieke inspanningen om de sterkte van Europa uit te bouwen’.

De nationalistische beweging Voorpost is absoluut niet akkoord met deze uitreiking. Angela Merkel verdient helemaal geen prijs, en al helemaal niet voor haar zogezegde diplomatieke en politieke inspanningen. Haar plaats is het Internationaal Strafhof!

Met de vluchtelingenpolitiek van Merkel zijn er buitengewoon onverantwoorde risico’s genomen die de leefbaarheid in Europa voelbaar gedestabiliseerd hebben. Terreurgroep IS gebruikt de vluchtelingenstroom als  reisbureau en spreidt zich uit over gans Europa. Het aantal aanslagen in Europa, gelieerd aan IS, hebben inmiddels aan 319 Europeanen het leven gekost. Dat Merkel nu een eredoctoraat ontvangt is gewoonweg schandalig en wereldvreemd.

Zoals aangekondigd zal Voorpost op 12 januari ageren tegen deze uitreiking en is er een aanvraag ingediend om ons democratisch recht op te eisen, namelijk op een vreedzame en fatsoenlijke manier onze mening uiten. De aanvraag is goedgekeurd en de manifestatie zal doorgaan op de hoek van de Tweestationstraat en de Barastraat te Brussel vanaf 13u30. Mensen die op de afspraakplaats willen manifesteren dienen zich strikt aan de regels van de Voorpost ordedienst te houden.

Bart Vanpachtenbeke
Voorzitter Voorpost

Nick Van Mieghem
Actieleider Voorpost Vlaanderen

Meer info:
www.Voorpost.org
https://www.facebook.com/ActiegroepVoorpost

Op de onderstaande afbeelding is de locatie van de manifestatie weergegeven.