25/10/2020
Voorpost Utrecht hield een geslaagde contactmiddag in de omgeving van Utrecht. In deze coronatijd is het goed om weer bij elkaar te komen. Maar het blijft ongemakkelijk. De zaal was dan ook ruim ingericht en de bar gesloten.

Als eerste stelde onze nieuwe contactpersoon in Utrecht zich voor. De drijfveren om voor Voorpost aan de slag te gaan was een persoonlijk verhaal met de moord op Pim Fortuyn en de recente aanslag in Utrecht als belangrijke punten.
Daarna nam landelijk actieleider Florens het woord om uit te leggen wat kringwerking inhoudt en waar Voorpost voor staat. Tussendoor was ruimte voor vragen en wat discussie.

Als laatste hadden we een spreker op de agenda staan welke over de geschiedenis van Zwarte Piet zou gaan vertellen. Maar helaas,… in coronatijd kan je geen risico meer nemen. De spreker had zich op het laatste moment moeten verontschuldigen wegens ziekte. De op het laatste moment gevraagde alternatieve spreker richtte zich in zijn verhaal op het groter geheel van de pietenhistorie in Europese context en dat de pietendiscussie een onderdeel is van een groter cultuurmarxistisch geheel.

De Voorpostwinkel deed goede zaken met mooie nieuwe producten en de contacten werden weer onderhouden. En nu is het zaak om van de werking in Utrecht een mooie Kring te maken, vol acties en activiteiten, in en buiten corona!