26/05/2022
Dit jaar heeft Voorpost Nederland het traditionele Culturele Uitje gehouden in het oude en vertrouwde Delft. Een stad die wij al meerdere malen hebben aangedaan vanwege haar rijke geschiedenis, historische gebouwen en gebroederlijke kroegen. De dag was zonovergoten en de binnenstad bruiste van leven, vanwege een hardloopwedstrijd die op hetzelfde moment gehouden werd.

Wij verzamelden bij een cafeetje naast de Oude Kerk. De gids was een gedreven man die met zijn vele weetjes en anekdotes de groep constant wist te boeien. Zo leerden we dat de Oude Kerk scheef staat omdat deze over een gracht is gebouwd. En dat de kogelgaten die ontstonden tijdens de moord op Willem van Oranje oorspronkelijk heel ondiep waren, en pas later door de vele voelende vingers dieper zijn geworden .

Delft zelf was zoals altijd zeer sfeervol, we liepen langs oude kerken en kloosters, middeleeuwse gebouwen en smalle grachtjes. De middag eindigde kameraadschappelijk op een mooi terras, waar de Voorposters onder het genot van een hapje en drankje de onderlinge banden versterkten.