18/05/2023

Voorpost Nederland houdt op Hemelvaartsdag traditioneel een stadswandeling. Dit jaar in Dordrecht. Bewust gekozen vanwege haar rijke geschiedenis. Gelegen aan drie grote rivieren en bekend van de schapenkoppen, de synode van Dordrecht, Willem van Oranje, de gebroeders De Witt en het Scheffersplein.

Wij verzamelden bij een restaurant nabij de oude stadsgracht. De gids was een bevlogen man die met zijn vele weetjes en anekdotes de groep voortdurend wist te boeien. Zo leerden we waarom de vele geveltjes bewust scheef zijn gebouwd. En waarom vloedschotten nog steeds van groot belang zijn in Dordrecht én jaarlijks worden getest.

De oude binnenstad van Dordrecht was zeer sfeervol, we liepen langs eeuwenoude typische Dordtse geveltjes, door pittoreske hofjes en langs middeleeuwse gebouwen. De middag eindigde kameraadschappelijk op een mooi terras, waar de Voorposters onder het genot van een hapje en drankje de onderlinge banden versterkten. Een gedeelte van de groep vond het zo gezellig dat ze besloot ook de maaltijd te nuttigen in een lokaal restaurant.