Op zaterdag 14 maart verzamelden, ondanks het minder stralende weer dan de voorbije week, toch een vijtiental Voorposters voor de culturele uitstap van de Kring Westland.

Er was gekozen voor een uitstap in het Provinciaal domein “De Baliekouter” (Balie = hek, balustrade, plaats van betaling van tolgelden, Kouter = een type van akkercomplex, hoger gelegen gebied als bescherming tegen de jaarlijkse overstroming van de Mandel) in Wakken (Dentergem), met aansluitend bezoek aan de aldaar gelegen tentoonstelling over het leven en werk van Joris Van Severen en andere bekende Wakkenaren (Luc Verbeke, Hugo Verriest, e.a.).

Na afloop genoten de Voorposters in de aanwezige gelegenheid van een lekker biertje en een kleine maaltijd, om vervolgens naar Roeselare te rijden en nog eens een bezoek te brengen aan Vlaams Huis De Gezelle. Daar werd Filip een Voorpostvlag overhandigd, die vanaf maandag zijn gevel en het Roeselaarse stationsplein zal sieren.

Ons rest enkel de aanwezigen te bedanken, alsook de ruime delegatie vanuit Antwerpen, en we vergeten zeker de Burgemeester van Dentergem en zijn aangestelde gids niet, die deze ‘culturele uitstap’ succesvol hielpen verlopen.