06+10/05/2018
In één week is Voorpost in de regio Rijnmond weer lekker actief geweest, de eerste keer was op de herdenking van de moord op Pim Fortuyn op 6 mei en de tweede keer was tijdens de stadswandeling die wij hadden georganiseerd in Brielle op 10 mei.
Voordat de Pim Fortuynherdenking begon hebben sympathisanten van Voorpost al rond het beeld van Pim Fortuyn en in de straten die er naar toe leiden zelfklevers van Voorpost geplakt en zelf hebben wij folders van Voorpost bij het beeld van Pim Fortuyn gelegd waar mensen konden lezen over Voorpost, onze doelen en activiteiten.
De gesprekken die tijdens en na de herdenking met de bezoekers zijn gevoerd waren ook er goed, veel bezoekers hadden interesse in Voorpost en vele namen de folders graag aan en we hebben met meerdere mensen interessante gesprekken gevoerd over Voorpost en de Prinsenvlag die werd meegedragen.

De stadswandeling in Brielle begon ook goed, de locatie en de dag hadden wij goed uitgekozen en het regende dan ook aanmeldingen, waardoor wij een grote groep mensen hadden wat de stadswandeling extra gezellig maakte. Ook waren er veel kinderen aanwezig.

De groep kwam eerst allemaal samen bij een gezellig café dat in de buurt van onze verzamelplek lag, daarna zijn wij naar het Wilhelminabeeld gelopen waar onze gids net aan kwam fietsen, wat volgde was een stadswandeling van twee en een half uur dwars door Brielle heen, waar onze gids vol met liefde vertelde over de lange geschiedenis van de stad.
We zijn op die dag langs oude gebouwen, beelden, kerken, ouderenhuizen, gevangenissen, muren, plakkaten, bunkers, schapen, kanonnen, geuzenvlaggen en grachten gelopen, waar onze gids alle anekdotes over de zeevaart, het leven in de middeleeuwen, de geuzen en de opstand wist te vertellen.
Uiteindelijk kwamen wij als groep bij het Witte de Withhuis, dezelfde Witte de With waar de Witte de Withstraat en het Witte de Withmuseum voor Moderne Kunst in Rotterdam naar vernoemd zijn.
Het is ook dezelfde Witte de With die links uit het straatbeeld wil verwijderen omdat zijn loopbaan niet politiek correct genoeg was! Voorpost is van mening dat wij trots moeten zijn op ons verleden, ook als daar donkere kanten aan vast zitten en daarom hebben wij ook besloten om daar onze groepsfoto te maken.
Want het Witte de Withhuis is voor ons het symbool, meer nog dan de ruïnes van de oude stadspoorten die de geuzen hadden ingetrapt toen ze Brielle innamen, van onze strijd tegen alles dat anti-Nederlands, anti-blank, anti-familie en anti-traditie is.

Heb je ook interesse in Voorpost? Kijk dan naar ons agenda of op onze Facebookpagina om te kijken of er iets in jouw regio word georganiseerd of neem contact met ons op.