06/01/2024

Op zaterdag 6 januari heeft Voorpost hotelketen Van der Valk uitgeroepen tot Omvolker van het Jaar 2023. Aan de deur van Hotel Volendam werd door een kleine delegatie Voorposters een oorkonde van de oneervolle titel uitgereikt.

Uit onderzoek van het FD bleek dat het COA in oktober 2023 maar liefst 11 contracten had lopen met Van der Valk-hotels, voor zo’n 900 kamers en daarmee de opvang van zo’n 1700 immigranten onder het mom van ‘asiel’. In december kwamen daar nog eens 300 kamers bij. Gedurende de afgelopen twee jaar hebben ook maar liefst 14 andere Van der Valk-hotels als AZC gediend. Van der Valk incasseert hiermee tientallen miljoenen aan belastinggeld ten koste van de eigen Nederlandse bevolking.

‘Duurzaamheid en continuïteit’ zijn naar eigen zeggen de twee kernwaarden die gedeeld zouden worden binnen de familie Van der Valk. Het faciliteren van de massale instroom aan immigranten staat daarentegen haaks op die mooie PR-woorden. Van der Valk zou dan ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen en gaan stoppen met haar nieuwe verdienmodel.

Reden voor Voorpost om Van der Valk oneervol uit te roepen tot Omvolker van het jaar 2023! Vanaf nu zal de oneervolle titel Omvolker van het Jaar ieder jaar worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die betrokken is bij de omvolking van ons land.