Voorpost voerde een pamfletactie aan de kerk van Rumst, dit naar aanleiding van de dreigementen om Christusbeelden op te blazen en de daaruit voortvloeiende noodzakelijke politiebewaking tijdens de vormselviering van vorig weekeinde.

Onze Europese cultuur en religieuze symbolen staan steeds meer onder druk, dit werd nogmaals bewezen nadat twee mannen de pastoor van Rumst bedreigden om Christusbeelden op te blazen en er politiebewaking nodig was tijdens de vormselviering. De nationalistische actiegroep Voorpost wil een halt toe roepen aan de bedreigingen tegen onze cultuur!

De eisen van bepaalde gemeenschappen, vaak gesteund door socialistische en liberale politici gaan steeds verder, zo zou:
– het kruis op de mijter van Sinterklaas moeten verdwijnen
– de figuur Zwarte Piet racistisch zijn
-het plaatsen van kerstbomen in openbare gebouwen niet meer mogen.
-een Kerststalletjes niet meer onder de kerstboom mogen
– men geen Paaseitjes meer mogen uitdelen
– halalvoedsel gedwongen verkocht moeten worden in bedrijfs- en overheisinstellingen
– En nu wordt er gedreigd om religieuze beelden op te blazen…

Dit alles om moslims niet tegen de borst te stoten of hen, uit vrees voor represailles te paaien. Waar eindigt dit? Onze tradities verdwijnen angstwekkend en hier wil Voorpost samen met jou een halt toe roepen!

Laat je, net zoals de communicanten afgelopen vormsel hebben gedaan, niet intimideren en blijf trots op je afkomst, je identiteit, op je Vlaams-Nederlandse cultuur ook als anderen die met geweld of woord wensen te verwijderen!

Het pamflet

Het pamflet