Het 36ste Pinksterkamp van Voorpost is weer bijzonder aangenaam verlopen. Het Pinksterkamp stond dit jaar in het teken van de tweehonderdste verjaardag van de hereniging van de Nederlanden. Het Pinksterkamp ging door in Essen.

Onze zeer gewaardeerde kok Peter verwelkomde de deelnemers met soep en brood.
Na de officiële opening van het Pinksterkamp werd begonnen met een lezing  over Willem I en hetgeen hij heeft betekend voor de Zuidelijke Nederlanden.

Na een aangenaam middagmaal was het tijd voor sport en spel. Dave en Volkerd hadden een mooi spel in elkaar gestoken waarin twee ploegen het tegen elkaar moesten opnemen. Uiteraard bleef de kleding hierbij niet schoon.

Na het avondmaal stond voor de verandering een film op het programma. De film over de slag bij Waterloo paste uitstekend in het thema van dit weekeinde. Kok Peter zorgde voor vers gepofte popcorn.

De zondagmorgen werd begonnen met een lezing over de Vlaams-Nederlandse verhoudingen vandaag. Hier werd ingegaan over overeenkomsten, maar zeker ook over de verschillen tussen de noordelijk en zuidelijke Nederlanden.

Na het eten trokken we naar de Kalmthoutse Heide voor een wandeling van ongeveer tien kilmeter. Dit gebied is zeker een bezoek waard! Na de mooie tocht eindigde deze voor een frisse versnapering op een terras.

Bij terugkomst op het kamp was Albrecht druk doende met de paella in een grote pan. Deze ging er dan ook goed in.  Traditiegetrouw wordt het Pinksterkamp afgesloten met het zingen rond het kampvuur. En dat ging dan ook door tot in de late uurtjes.

De maandagochtend verliep voorspoedig. Iedereen was er vroeg uit en het schoonmaken verliep voorspoedig. We kunnen weer terugkijken op een bijzonder prettig Pinksterkamp. En dat is te danken aan een ieder die zich hiervoor heeft ingezet door lezingen, activiteiten, maar zeker ook de kookploeg. Op naar het volgende Pinksterkamp!

Meer foto’s zijn te bekijken op onze Facebookpagina.