04/10/2017
Voorpost heeft vanavond actie gevoerd bij de inloopavond van de vereniging Ahmadiyaa Anjuman Isha’at-e-Islam in de oude Thomaskerk in Den Haag. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat de Thomaskerk een moskee gaat worden! De vereniging  Ahmadiyaa Anjuman Isha’at-e-Islam heeft de kerk van de gemeente gekocht en gaat hem ombouwen tot een moskee.

Zoals met grote regelmaat gebeurt heeft de gemeente Den Haag hier weer een uiterst dubieus spelletje gespeeld. De wijk had vergevorderde plannen om de kerk te kopen en er een wijkcentrum van te maken. Deze plannen zijn bruut opzij geschoven door de gemeente Den Haag (met name door verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij).  Een beweging die tot nu toe hun ontmoetingsplaats op de Paul Krugerlaan had, een beweging wiens aanhangers helemaal niet in Leyenburg wonen. Een beweging wiens aanhangers dus massaal met de auto naar de Harlemenstraat zullen komen (lees: grote overlast). En los van dat alles, moeten we het maar normaal vinden dat Nederland zo aan het islamiseren is?

Eerder deze week verspreidde Voorpost bijna 2.000 folders om de buurt op te roepen in verzet te komen. Voorzitter Robbert Mohammedarin van de moskeevereniging bood nog aan om in gesprek te gaan. Actieleider Florens van der Kooi wees dit van de hand:  ‘Nee, we gaan niet in gesprek. Wij kennen de standaardriedeltjes wel, die ze vertellen tegen mensen. Dat ze vredelievend zijn enzo. Daar geloven wij niet in. De praktijk wijst uit dat het anders is. De islam is een verwerpelijke ideologie, die niet past in een westerse beschaving.’ Voor de voormalige kerk hield de actieleider nog een kleine toespraak. De actie kon op veel sympathie in de buurt rekenen. De avond is verder zonder incidenten verlopen.

Stop islamisering!