11/07/2017
Dit jaar nam Voorpost de praktische organisatie voor zijn rekening van de Radicale Sporenherdenking te Antwerpen voorheen georganiseerd door de ‘Gulden Sinjoren’. Met een afwisselend programma van spreekbeurten, solozang, VNJ muziekkapel, samenzang slaagde men er in de 340 deelnemers op het H. Conscienceplein van begin tot einde te boeien.
Gastspreker Willy De Waele (voorzitter van het OVV) bracht inhoudelijk een sterke boodschap, maar zijn spreekbeurt mocht, om het zachtjes uit te drukken, best wat korter geweest zijn. Johan Vanslambrouck, voormalig voorzitter van Voorpost en IJzerwake, bracht een sterke strijdrede en wie bijzonder veel applaus oogstte was Es Van Tilburg, Voorposter uit Nederland. Zangkoor de Vlaamse Skalden, Erik De Quick met knappe solozang en de VNJ muziekkapel zorgden, met kwaliteit, voor de omlijsting.
Na het officiële gedeelte werd er nog een uurtje gezongen onder leiding van Nick Van Mieghem en met begeleiding met trekzak door Goedele Torfs. En vermits het ook een beetje feest was werden vier gesponsorde vaten leeggemaakt.

Deze radicale sporenherdenking was weer een knappe prestatie van Voorpost. Volgend jaar naar de 500 deelnemers. Moet kunnen!