Terwijl ’thuis’ en ‘familie’ voor onbepaalde tijd van uw televisiescherm gebannen zijn, blijft de belgische soap rond asiel en migratie op volle toeren draaien.

Terwijl u en ik met een denkbeeldige enkelband aan het “eigen kot” gebonden zijn, blijft Mevrouw De Block, staatssecretaris voor asiel en migratie, samen met haar kindje Fedasil, plaatsen creëren voor duizenden extra vluchtelingen.

Terwijl de doden ten gevolge van het covid-19 virus als het ware in Europa en ook in ons land opgestapeld worden, en wij allemaal op straffe van boetes enkel buiten mogen om te werken of voedsel te kopen, blijft ons land gretig vluchtelingen opvangen, omdat de EU dat zo lief vraagt.

Je krijgt dit aan geen weldenkend mens uitgelegd, dat dit midden in de crisis rond een niemand ontziend en dodelijk virus allemaal kan, maar laat nu toevallig onze minister van volksgezondheid, die verantwoordelijk is voor onze geestelijke en fysieke gezondheid, dezelfde persoon zijn als bovengenoemde staatssecretaris van asiel en migratie. Mevrouw Maggie De Block!

Asiel en migratie is nu eenmaal het stokpaardje van de EU, en alle lidstaten moeten hun duit in het zakje doen. Niemand mag naar zee, maar uiteraard wel honderden vluchtelingen. Mensen die op een camping verblijven moeten er weg en hun plaatsen worden ingenomen door … ‘vluchtelingen’.
Niemand mag in groepjes op de straat lopen, maar wel de vluchtelingen. Asielcentra die door een burgemeester op slot werden gedraaid om de eigen bevolking te beschermen, moeten onder dwang terug geopend worden.

Slechts drie landen in die EU weigeren halsstarrig om mee te gaan in dit absurde verhaal, en zij worden afgedreigd met economische sancties.
Daarom is Voorpost solidair met Hongarije, Polen en Tsjechië in hun strijd tegen het EU-spreidingsplan.