16/12/2018
Zondag 16 december was het dan zo ver. Na het versturen van de aanvraag tot betogen in Brussel kregen we een ware rollercoaster te verwerken. De betoging werd door de burgemeester van Brussel en door de minister –president van het Brussel Gewest verboden. De initiatiefnemers van de manifestatie –NSV!, KVHV, Schild en Vrienden, Vlaams Belang Jongeren en natuurlijk Voorpost, spanden een proces aan bij de Raad van State met de vraag het verbod te vernietigen. Na enkele dagen van ongelooflijke spanning kwam de verlossende en positieve uitslag: de betoging moest toegelaten worden. Burgemeester van Brussel en de minister president van het Brussels gewest beten in het zand. Met dank aan het advocatenkantoor van Bart Laeremans die dag en nacht gewerkt hebben om de hele procedure rond te krijgen. Eerst vrijdagavond voor het gebeuren van zondag ontvingen we de officiële stukken van het verbod.
Ook de organisatoren moesten een gevecht aan met de tijd. De propagandamachine draaide op volle toeren. En de sociale media werd ten volle benut.

Dat de woede onder het volk groot is en dat het volk het beu is bewees de enorme opkomst. Om en bij de 10000 manifestanten uit alle lagen van de bevolking trokken door de Brusselse straten om te eindigen op het Schumanplein midden de Europese wijk. Plein dat duidelijk te klein was voor de duizenden betogers.
Van elke organiserende vereniging bracht een afgevaardigde een klare en duidelijke boodschap. Ook Bart Vanpachtenbeke voorzitter van Voorpost bracht het standpunt van Voorpost.
De betoging en bijeenkomst verliep zonder enig incident! Dit mede door de gewaardeerde ordedienst van Voorpost. Na de meeting mocht de Voorpostordedienst felicitaties ontvangen van de politie. Bij de betogers waren ook meerdere Voorposters uit Nederland!
Na de meeting op het Schumanplein braken er wat incidenten uit tussen een aantal voetbalhooligans en de politie. De incidenten waren voor een deel mee uitgelokt door de politie.
Voorpost speelde een belangrijke rol bij het organiseren van deze succesvolle manifestatie. Zo waren we lid van de stuurgroep die de hele voorbereiding voor zijn rekening nam en namen we de ordedienst voor onze rekening.

Met Voorpost in het offensief!