Op zaterdagochtend 23 april hield Voorpost een korte symbolische actie bij het gloednieuwe standbeeld van christen democraat Wilfried Martens te Sleidinge. Er werd een bord aan het standbeeld bevestigd en symbolisch geld in het rond gesmeten. De nationalistische actiegroep Voorpost vindt het dan ook heel opmerkelijk dat een figuur als Wilfried Martens een standbeeld verdient. In een “land” als België, dat gekend staat voor zijn hoge belastingsdruk, en waar het volk om de oren geslagen wordt met allerhande besparingen maakt men budget vrij voor een standbeeld voor iemand die ons opgezadeld heeft met zowat de hoogste staatschuld ter wereld.

Bovenop deze staatschuld zadelt men ons volk nog op met schuldgevoelens door uitspraken van CD&V-partijgenoot Kris Peeters als “iedereen in dit land leeft boven zijn stand”.

En dit terwijl er 1 op 5 Vlamingen in armoede leven…

Voorpost is van mening dat het Belgisch systeem boven zijn stand leeft en er een dringende afslanking moet komen bij het aantal ministers en staatssecretarissen in dit land.

Stop met het volk het brood uit de mond te nemen via de torenhoge belastingen en talloze besparingen!

Wij zijn dan ook van mening dat het inrichtend comité de ingezamelde gelden beter zou besteed hebben aan een project ter bestrijding van de armoede van ons eigen volk.

Bart Vanpachtenbeke
Voorzitter Voorpost

Nick Van Mieghem
Actieleider Voorpost Vlaanderen

2016-04-23WilfriedMartensactie2

Actie in de media:
Het Laatste Nieuws
De Morgen