10/03/2018
In Gent heeft Voorpost betoogt tegen de komst van de Turkse megamoskee in de Gentse wijk Rabot. De komst van deze dan grootste moskee van Vlaanderen houdt de gemoederen in de stad al geruime tijd bezig. Voor Voorpost en vele lokale inwoners is het onbegrijpelijk dat in een tijd van islamitische intolerantie en aanslagen nog moskeeën gebouwd mogen worden. Er zijn er immers meer dan genoeg.

Voorpost wilde eerder in februari al betogen tegen de moskee, maar de dieprode burgemeester Termont stak hier een stokje voor. Van zijn argumenten voor een demonstratieverbod werden echter niets heel gelaten door de raad van State. Voorpost mocht alsnog demonstreren.

Op het Sint-Baafsplein in Gent verzamelden zich de ruim 300 manifestanten. Een deel ervan kwam met de drie bussen die hiervoor werden ingezet. Na het uitdelen van de instructies aan de ordedienst en een woord door actieleider Nick van Mieghem aan de manifestanten trok de betoging door de mooie Gentse binnenstad en kon op heel wat duimpjes omhoog van omstanders rekenen. Bij een vorige demonstratie in Gent zorgden Turkse heethoofden voor de nodige rellen. Dit keer waren ze in geen velden of wegen te bekennen. De betoging verliep daarom uiteraard zonder problemen. Weer teruggekomen op het Sint-Baafsplein was het woord aan voorzitter Bart Vanpachtenbeke en actieleider Nick van Mieghem.

Islamisering? Kom met Voorpost in ’t offensief!