Voorpost betoogde op zaterdag 17 september te Gent tegen een mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie, de islamisering in het algemeen, en tegen de buitenlandpolitiek van de Turkse president Erdogan. Dit alles onder de slogan ‘Geen Turkije in Europa!’.

Een grote groep Turken had echter meteen al teveel moeite met de typisch Europese vrijheid van demonstreren en meningsuiting. Ze vielen de bus van Voorpost aan en trachtte bestendig om in confrontatie te raken met de Voorpostmilitanten en sympathisanten. De Turken dienden dan ook in bedwang gehouden te worden door de politie die meermaals het waterkanon moest inzetten. Samen met een sterke Voorpost ordedienst werd de betoging alsnog in goede banen geleid.

De Voorpost betoging liet dan ook meteen zien dat de Turkse problematiek al zeer uitgebreid is. Een deel van de Turkse gemeenschap tracht duidelijk door middel van geweld autochtonen uit ‘hun’ straten en buurten te weren. Dit zullen we met Voorpost steeds blijven tegen gaan. Vlaanderen moet Vlaams blijven en Europa Europees! Daarom eens te meer, geen Turkije in Europa!

Voorpost betoging ‘Geen Turkije in Europa!’ in de media:
vrt Journaal (beelden)
vtm Nieuws (beelden)
het Nieuwsblad
Het Laatste Nieuws

Wil jij ook mee met Voorpost actie voeren, wordt dan nu lid!