13/06/2021
Bijna duizend mensen liepen mee met de betoging tegen de inperking van het recht op vrije meningsuiting.
Onlangs zijn vier Voorpostactivisten veroordeeld voor het dragen van een spandoek in Mechelen met de tekst ´stop islamisering´. Uiteraard wordt dit nog aangevochten in een hoger beroep. Voor Voorpost was de maat vol en daarom organiseerden we een betoging in de stad van ‘liberaal’ Bart Somers. Deze betoging werd door tal van organisaties gesteund. Voorpost zette zelf vanuit Vlaanderen en Nederland bussen in om de mensen te vervoeren.
De stoet trok door het centrum van Mechelen. Vooraan in de betoging werd het spandoek ‘stop islamisering’ gedragen door vier activisten in gevangenisplunje. Veel kopstukken van de grootste nationalistische partij in Vlaanderen waren ook aanwezig.

De betoging liep ten einde op een plein waar een podium stond opgesteld. Karl Peeters bracht enkele liederen ten gehore. Sprekers waren achtereenvolgens Florens van der Kooi (actieleider Voorpost Nederland), Bart Vanpachtenbeke (voorzitter Voorpost) en Tom van Grieken (voorzitter Vlaams Belang).

Voorpost wil alle deelnemers bedanken en ook alle organisaties die hebben opgeroepen om deel te nemen. Voorzitter Bart Vanpachtenbeke zei het al: dit is de eerste van een reeks van activiteiten om de schandalige veroordeling aan te vechten en aan te klagen.