Zoals bij de vorige uitgaven was Voorpost ook dit jaar weer van de partij voor de bevlaggingsactie van de Ronde van Vlaanderen om de Ronde zo helemaal mee zwart en geel te helpen kleuren!

Zaterdagavond  waren een twaalftal militanten reeds komen opdagen in onze actiebasis te Ronse. Tenten werden opgezet en het avondeten klaargemaakt. Omstreeks 20u konden we aanschuiven voor een heerlijk bord spaghetti waarna het nog , zoals steeds bij Voorpost, een gezellige avond werd.

Zondagmorgen begon met een heerlijk ontbijt en de zon die door de wolken kwam priemen! De weergoden waren ons dit jaar duidelijk  goed gezind.

Dat de Vlaamse Ardennen bijzonder mooi zijn hoeft geen betoog en de zondagmorgen werd dan ook een wandeling gemaakt door deze mooie streek. Ondertussen was de ploeg aangegroeid tot een 22 militanten.

Om 14u werd verzamelen geblazen om te doen waarvoor we gekomen waren. Kleine en grote Leeuwenvlaggen werden verdeeld. Er werden een duizendtal Leeuwenwimpels uitgedeeld en na verloop van tijd kleurde ‘onze’ berg helemaal zwart en geel.

We zorgden nog voor een extra stunt door een Leeuwenvlag van 100m² open te plooien. En of die bekijks had en gefotografeerd werd! Deze reuzenvlag kwam ook in beeld tijdens de televisiereportage over de Ronde.

Na de Ronde werd het nog extra gezellig op het terras van onze thuisbasis. Jan Janssens trok zijn trekzak open en met een frisse pint in de ene en de zangbundel in de andere hand deden we het Zangfeest nog eens over. Weer een geslaagde Voorpostactiviteit!