Ook dit jaar was Voorpost weer van de partij om mee te helpen met de bevlagging van de Ronde van Vlaanderen. Want al die duizenden Vlaamse Leeuwenvlaggetjes die het publiek vasthouden worden door de VVB geproduceerd en verdeeld. Net zoals vorig jaar kreeg Voorpost van de VVB de Kruisberg toegewezen waar we de avond voordien al verzamelden voor een lekker bord goulash en gezelligheid aan de toog. De volgende dag, zondag 5 april, werd er vroeg opgestaan voor een leerrijk ontbijtgesprek over de Ronde Van Vlaanderen en haar link met de Vlaamse beweging waarna er nog traditiegetrouw een ochtendwandeling volgde doorheen het prachtige glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen.

Na die reeds goed gevulde ochtend volgde dan het wielerspektakel. Vlaggetjes werden verdeeld, onze reuzenvlag ontplooit en samen keken we halsreikend uit naar de doorkomst van de wielerhelden. En we hadden geluk want de Kruisberg zou een cruciale rol in deze 99ste editie betekenen. Een editie die overigens jammer genoeg vooral gekenmerkt werd door de vele incidenten. Zo werd Jesse Sergent (ploeg Trek) door een neutrale wagen van de weg gemaaid, reed een neutrale wagen in op een volgwagen en zakte een sponsorboog in elkaar net voordat het peloton er zou gaan passeren.

Uiteindelijk werd deze tumultueuze editie gewonnen door de Noor Alexander Kristoff (ploeg Katusha) die in de sprint de (Noord-)Nederlander Niki Terpstra (ploeg Etixx-Quick Step) versloeg. Zuid-Nederlander/Vlaming Greg Van Avermaet (ploeg BMC) werd op enkele seconden van de twee koplopers toch nog mooi derde.

Voor Voorpost weer een geslaagde dag, onze vlaggetjes werden gretig afgenomen door passanten en goed verdeeld waardoor ook ‘onze’ Kruisberg, net zoals de rest van het parcours, geel en zwart kleurde. Maar bovenal genoten we met z’n allen, militanten en toeschouwers van een spannende wedstrijd! Volgend jaar staan we er zeker weer!