12/08/2018
Een dertigtal Voorpostmilitanten bezetten symbolisch enkele uren de Sint Donaaskerk te Zeebrugge.
Dit om te protesteren tegen het feit dat de pastoor reeds maandenlang illegale gelukzoekers voorziet van eten en drinken en andere faciliteiten. De kerk is daardoor een verzamelplaats geworden voor tientallen illegalen. Dit tot grote woede van de inwoners van Zeebrugge. De overlast is enorm. Diefstallen in winkels en supermarkten, het lastig vallen van vrouwen en de omgeving van de kerk ombouwen tot een vuilnisbelt.

Onze actie kreeg de spontane steun van meerdere inwoners van Zeebrugge waaronder de vrouw die kort geleden aan een verkeerslicht plots omringt werd door een zestal vreemdelingen die haar lastig vielen. Ook nu nog is de vrouw diep onder de indruk van deze brutale agressie. Ook haar vader kwam zijn solidariteit betuigen met onze actie.
Toen onze militanten de kerk binnenvielen bevonden er zich een tiental illegalen. Zonder uitzondering waren ze allen hun gsm aan het opladen aan de stopcontacten in de kerk. Toen onze militanten in de kerk kwamen kozen de illegalen het hazenpad. Ook rond de kerk bevonden zich een aantal gelukzoekers.
Onze militanten verwijderden in de kerk alle Arabische en in andere vreemde talen opgestelde mededelingen gericht aan de gelukzoekers.

Met Voorpost zetten we druk op de ketel en organiseren we zaterdag 15 september een meeting te Zeebrugge met als thema :’illegaliteit = criminaliteit’ en ‘Wij zijn het moe de grenzen moeten toe’.
Gastspreker Stefaan Sintobin.
Strijdrede Bart Vanpachtenbeke.
Plaats Café De Lichtboeie Zeebrugge te 14u00.

De tekst op de foto ‘de pastoor moet ophouden met illegalen te lokken’ vonden we terug op de sigarettenautomaat in het café.
Pittig detail. De politie korte tijd na aanvang van onze actie aanwezig hield zich naarstig bezig met het fotograferen van alle nummerplaten van de auto’s waarvan zij dachten dat ze behoorden tot de actievoerders. En de illegalen? Wel die konden rustig rondwandelen.

Met Voorpost in het offensief!