Aan de filialen van speelgoedketen Dreamland in verschillende steden vroeg Voorpost op zaterdag 19 november aandacht voor het behoud van de traditionele Zwarte Piet.

Vorig week raakte bekend dat speelgoedketen Dreamland, samen met de Vlaamse kinderzenders en de twee grote onderwijsnetten een “Pietenpact” ondertekenden. In het Pietenpact stellen ze dat het sinterklaasfeest moet gevierd worden zonder raciale stereotyperingen. Dit wil zeggen dat het feest ingevuld kan worden met roetveegpieten, regenboogpieten, ongeschminkte pieten, enz. Met andere woorden, de traditionele Zwarte Piet moet plaatsmaken voor een knecht die helemaal vreemd is aan de eeuwenoude Sinterklaastraditie. Wie alsnog de aloude kindervriend in ere wil houden wordt zodoende automatische en totaal onterecht weggezet als ‘racist’.

Dit Pietenpact dat Dreamland mee ondertekende is dus mer dan schandalig! De sinterklaastraditie wordt aangepast tegen de wil van het volk. Deze mooie volkstraditie dient in ere gehouden te worden, dus met de Zwarte Piet.

Dat de meerderheid van het volk voor het behoud van de Zwarte Piet is hebben wij overduidelijk kunnen merken tijdens onze acties aan de filialen van Dreamland.

Zwarte Piet moet zwart blijven!

20161119zwarteietenactie3 20161119zwarteietenactie4 20161119zwarteietenactie9