Abou Jahjah tracht ook in Vlaanderen de ‘kwestie’ zwarte Piet op de agenda te plaatsen. Hij had aangekondigd om vandaag zaterdag, 15 november 2014 te 12 uur op het stadhuis te Antwerpen een memorandum te overhandigen met de eis dat vanaf januari 2015 er onderhandeld moet worden over de toekomst van zwarte Piet. Onze Abou is van mening dat het gedaan moet zijn met die racistische zwarte Piet.
Met Voorpost organiseerden we een blitsactie en met een tiental militanten trokken we naar het stadhuis van Antwerpen.
Gewapend met borden, Leeuwenvlag , megafoon en natuurlijk een pekzwarte Piet namen we plaats aan de overzijde van het stadhuis om de ‘burgerbeweging’ van Jahjah op te wachten.
Abou stuurde zijn kat, een witte dokwerker en een viertal medestanders waaronder een witte en gele Piet (een gele Piet, is dat niet discriminerend voor de Chinese bevolking?) moesten de klus klaren. Hun memorandum konden ze afgeven aan een bode in de hal van het stadhuis en dat terwijl we met Voorpost luid manifesteerden voor het behoud van onze tradities.
Abou had bij ons moeten staan dan had hij even kunnen vaststellen wie de burgers hier vertegenwoordigde, zijn burgerbeweging of wij de militanten van Voorpost.
Honderden voorbijgangers toonden ons hun sympathie en kwamen ons feliciteren! Heel wat burgers kwamen zelfs vragen hen te verwittigen wanneer we een volgende actie op touw zouden zetten. Bijzonder opvallend was dat de taltijke Nederlandse toeristen ons kwamen zeggen dat we moesten volhouden want dat we hier anders toestanden zouden krijgen zoals in Nederland.
Voor Voorpost is het klaar en duidelijk, aan Abou Jahjah en aan heel zijn burgerbeweging zeggen we klaar en duidelijk: hou je poten van onze tradities! Kan je er niet mee leven, pak dan je valies en vertrek, naar het schijnt is het goed weer in Libanon.
Met Voorpost blijven we dit op de voet volgen.