20/01/2018
Het is terug zover.. de kranten staan vol incidenten met illegale migranten,

Via vrachtwagens proberen ze in het Verenigd Koninkrijk te geraken.

Het eerste feit speelde zich gisteren af op de E40 autostrade in Veurne, waar zich een zwaar verkeersongeval met 2 vrachtwagens voordeed. Een gewonde en een naar het ziekenhuis afgevoerde chauffeur, onoverzichtelijke materiële en economische schade waren het gevolg. De illegalen die zich in de vrachtruimte verstopt hadden verdwenen in de nacht.
Een tweede en zwaarder conflict speelde zich de voorbije nacht af op de E40 snelwegparking in Groot-Bijgaarden waar 6 politieagenten, bezig met een routinecontrole, vanuit het niets werden aangevallen door een 40 à 50 met zware stokken gewapende illegalen. Enkel door middel van een waarschuwingsschot kon erger voorkomen worden. Twee agenten raakten gewond. Bijstand vanuit de federale reserve kon uiteindelijk nog 16 illegalen oppakken.

In het verleden werden vrachtwagenchauffeurs geslagen en verwond door illegale migranten, en dit op verscheidene parkings langsheen onze autostrades. Vorig jaar voerde Voorpost vreedzaam actie op de snelwegparking in Wetteren, om er de vrachtwagenchauffeurs en passanten op te wijzen dat zulke toestanden niet enkel ontoelaatbaar zijn, maar dat de werkwijze van deze illegalen onnoembaar menselijk leed en economische schade met zich meebrengt.

Onze actie werd toen door de politie weggelachen, vandaag is duidelijk geworden dat we toen weerom gelijk hadden. Het open-grenzenbeleid van de Europese Unie en de Belgische staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken, werkt dus duidelijk niet. Wij vragen ons af of er eerst zwaargewonden of doden moeten vallen, alvorens de grenzen terug dicht gaan en er een doorgedreven controle komt.

Bart Vanpachtenbeke
Nationaal voorzitter

Nick Van Mieghem
Actieleider Voorpost Vlaanderen