Vandaag voerde Voorpost actie aan de deuren van Plopsaqua in De Panne. Eerder deze week mochten wij via de buitenlandse pers vernemen dat Plopsaqua, een onderdeel van het meer bekende Plopsaland, haar infrastructuur zal verhuren aan een islamitische vrouwenorganisatie, om er gescheiden zwemmen te organiseren.

Plopsaland zocht eerder deze week vrouwelijke redsters voor haar zwemparadijs, aangezien mannen of jongens niet toegelaten zijn op deze avond. Plopsaland maakt zich door deze manier schuldig aan verschillende zaken. Ook al betreft het een verhuring in privé sfeer, dan nog dient het park zich te houden aan enkele wettelijke basisregels.

Enerzijds worden mannelijke personeelsleden verhinderd om hun job uit te oefenen, anderzijds maakt het zich schuldig aan een inbreuk op art.10 van de Belgische grondwet. Deze wet bepaald dat iedere Belg gelijk is, ongeacht geslacht, geaardheid of godsdienst. De gelijkheid van vrouw en man staat trouwens beschreven in de grondbeginselen van ons wettelijk stelsel.

Plopsaland werkt door deze gang van zaken de islamisering van onze westerse landen mee in de hand en laat duidelijk zien dat zij geen probleem hebben met de sharia (de islamitische wetgeving), die wel een duidelijk onderscheid maakt tussen vrouw en man.

Actie in de media:
Het Laatste Nieuws