4/11/2021
Voorpost voert actie op lijn 610 tegen zinloos geweld en voor een harde aanpak van criminaliteit. Onze burgers moeten terug in alle veiligheid en rust het openbaar vervoer kunnen nemen zonder dat een bende hyena’s terreur zaaien en onze burgers aanvallen.

Elke dag opnieuw krijgen wij beelden te zien van geweld op ons openbaar vervoer, het is werkelijk een vorm van terreur geworden. Laatst was er een enorm zwaar geval op Lijn 610 waarbij een allochtone jongeman de amateurbeelden maakte. Daarop was te zien hoe er een discussie aan de gang was tussen een oudere vrouw en enkele omstaanders, waaronder een vrouw met hoofddoek. De persoon die de beelden maakte riep verschillende keren “racist” tijdens de ruzie waarbij geroep en gelach op de achtergrond te horen was door vrienden van de allochtone filmer. De buschauffeur verzocht uiteindelijk de ruziemakende reizigers om het voertuig te verlaten waarna de oude blanke vrouw ten val kwam en een zwaar hoofdletsel opliep.

Het onderzoek loopt en hoe dit incident is kunnen gebeuren blijft nog een vraag. Maar hoe dan ook, ongeacht wat er gebeurd is, dit soort van geweld tart elke verbeelding en overschrijdt de grens in ruime mate. Dit geweld mag nooit getolereerd worden op ons openbaar vervoer, nergens.

Voorpost zal blijven actie voeren tegen dit soort onrecht en wij laten ons het zwijgen niet opleggen. Niet via Twitter, zoals de vergrendeling van de pagina van Tom van Grieken, of via andere kanalen, en al zeker niet op straat. Met Voorpost in het Offensief!