14/02/2019
Maar liefst drieduizend kinderen in Lier werden uit de schoolbanken gejaagd om zich voor het karretje te laten spannen van klimaatgekken. In de groene gordel van Lier werden de kinderen gedwongen een menselijke ketting te vormen.
Voor Voorpost is dit ideologische kindermisbruik reden om actie te voeren. Voorpost Kempen en Vlaams Belang Lier lieten een kindvriendelijk tegengeluid horen. Met ons goed hart maar slecht karakter (zoals ’t Pallieterke het zou zeggen) vroegen we aan de kindjes -manifestanten wanneer er een begeleider in de buurt was, of ze niet liever zouden spelen dan daar in de kou te staan en telkens klonk er een luide jaaaaaaa! uit de kindermonden tot grote frustratie van de begeleidende juffen en meesters. Maar het was ook duidelijk dat niet alle begeleiders het eens waren met hun schooldirectie. Meerdere van hen lieten hun sympathie voor onze actie blijken door een positieve knipoog of een voorzichtige duim.

Voorpost Kempen en Vlaams Belang Lier eisen de stopzetting van de politieke indoctrinatie en manipulatie van onze kinderen!