05/10/2017
Een 150-tal manifestanten van de nationalistische actiegroep Voorpost protesteerden luidkeels aan het Spaans consulaat in Brussel om  de eis naar Catalaanse onafhankelijkheid te ondersteunen. Doormiddel van foto’s waarop slachtoffers van het referendumgeweld voorbije zondag te zien waren confronteerden ze het personeel van het Spaans consulaat.

”Inmiddels wordt er wel gedebatteerd door politici maar het blijft in werkelijkheid stil. Stil, omdat er geen maatregelen genomen worden tegen het sadistisch geweld, het inrukkende Spaanse leger in Catalonië en de maatregel om nu maandag de Catalaanse regering te verbieden om samen te komen. Wij protesteren hier vandaag luidkeels om die stilte te doorbreken.” Aldus actieleider van Voorpost Nick Van Mieghem.

Volgens Voorzitter Bart Vanpachtenbeke zijn de verantwoordelijken voor het gewelddadige optreden tegen de Catalanen, Juncker en zijn aanhang. Hun plaats is het internationaal strafhof wegens schuldig verzuim. “Wij kiezen voor een Europa der volkeren en niet voor een EU-systeem die zich moeit met de wil en noden van het volk. Het huidig bureaucratisch EU-systeem mag wat ons betreft ophouden te bestaan.”

Bart Vanpachtenbeke
Nationaal voorzitter

Nick Van Mieghem
Actieleider Voorpost Vlaanderen

Meer info:
www.Voorpost.org
https://www.facebook.com/Voorpost/