11/04/2019
De heel-Nederlandse actiegroep Voorpost zal aanstaande zaterdag 13 april actievoeren voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam tegen de racistische plaasmoorden in Zuid-Afrika. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen wordt ieder jaar de Afrikadag georganiseerd. Voorpost wil hiermee aandacht vragen voor racistisch geweld tegen de blanke boeren in Zuid-Afrika

Sinds de bevolking van Zuid-Afrika het apartheidssysteem heeft afgeschaft is de aandacht van de internationale media weggeëbd, maar de situatie voor het Afrikanervolk, ook bekend als de ‘boeren’, is er sindsdien alleen maar op achteruit gegaan. Sinds 1994 zijn meer dan 5.000 blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika, vaak onder gruwelijke omstandigheden. De situatie is zo zorgwekkend dat de in Washington gevestigde organisatie Genocide Watch de status van Zuid-Afrika verhoogde van fase 5 (polarisatie) naar fase 6 (voorbereiding).

Voor Voorpost is het racistische geweld onaanvaardbaar. Daarom voert Voorpost op zaterdag 13 april a.s. actie, van 9u15 tot 12u00, voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Voorpost vraagt aandacht voor de racistische moorden en eist tevens maatregelen van de Zuid-Afrikaanse regering. De actie is aangemeld bij de politie.

Adres: Mauritskade 63 – Amsterdam