23/12/2017
Voorpost stond voor het gemeentehuis van Almelo om daklozen en mensen die in armoede leven te voorzien van verse erwtensoep en een heerlijke andijviestamppot. Voorpost wil deze groep mensen hiermee een hart onder de riem steken. Eerder deze week heeft Voorpost mensen bezocht om de soms schrijnende verhalen aan te horen. Het is onbegrijpelijk dat anno 2017 nog zoveel mensen onder de armoedegrens moeten leven. In Nederland leven tweeënhalf miljoen mensen in armoede en er zijn maar liefst 60.000 mensen dakloos. Dit is onbegrijpelijk in een land waar iedereen wordt toegelaten en waar alles voor wordt geregeld. Het eigen volks staat letterlijk in de kou. Zo spraken de activisten van Twente met een twintigjarige dakloze jongeman die een dagloon krijgt van zes euro per dag en in een soort vicieuze cirkel blijft zitten.

De activisten kregen voor hun actie veel waardering. Het antwoord kan alleen maar zijn: dit zou niet nodig mogen zijn in het Nederland van 2017.

De mensen hebben heerlijk gegeten, de activisten trokken weer naar hun warme huis, de voorbijgangers zijn het alweer vergeten, en mensen storten weer geld voor Serious Request 2017 voor vreemde landen en onze eigen daklozen blijven in de kou staan. Maar dit mag niet zo blijven. Voor Voorpost is dit niet de eerste actie voor ons eigen volk en zeker niet het laatste.
Hart voor eigen volk!