19/11/2017
De Sint arriveerde met zijn pietengezelschap in Utrecht. Onder druk van de sociale-gelijkheids-strijders koos de goedheiligman ervoor om alleen zijn ‘veegpieten’ mee te nemen. Deze aantasting van traditie konden wij uiteraard niet langs ons heen laten gaan.

Voorpost ging op stap met de pietenbrigade in Utrecht, aangevuld door de altijd vrolijke pieten van Pegida Nederland. De Voorpostpieten mochten op veel sympathieke reacties rekenen. Reacties als ‘Hé, een echte piet’ of ‘mag dit nog wel?’ waren niet uit de lucht. Om de paar meter moesten de pieten stoppen om weer een foto of een selfie te laten maken. Het feit dat men geen traditionele pieten meer geaccepteerd van hogerhand werd duidelijk door het aanspreken door de politie en de talrijke agenten die ons in uniform en in burger (psst, we zagen je wel) volgden. Maar dat interesseert ons niet. Voor ons telt al die blije gezichten van de kinderen die hun handjes uitstaken voor wat snoepgoed. Zij vormen de toekomst van Nederland. Niet de verzuurde linksliberalen uit de Amsterdamse grachtengordel.

En volgend jaar? Vanuit de organisatie van de intocht in Utrecht is aangegeven dat volgend jaar helemaal geen zwarte pieten meer mee mogen doen. Dat staat genoteerd! Wij zorgen er wel voor!