Onder een stralende zon ging het 15e Heel-Nederlands Voetbaltoernooi in het Utrechtse van start. Acht ploegen hadden zich ingeschreven, waarvan er zeven daadwerkelijk meededen. De achtste ploeg, Voorpost Leuven, werd opgehouden door problemen op de weg en een band die moest worden vervangen. Ondanks de geringe voetbalachtergrond van de meeste deelnemers beloofde het toch een interessante sportieve ontmoeting te worden. Ook was er zoals altijd het nodige publiek aanwezig om de ploegen aan te moedigen. En zoals gebruikelijk stonden de beste voetballers langs de kant.

Met name de Rijks-Nederlandse Voorpostploegen bleken dit jaar weer in opperste staat van conditie en vorm te verkeren. Voorpost Rijnmond moest in groepsfase een late tegentreffer incasseren tegen de mannen uit Antwerpen, maar klopte daarna overtuigend de in het roze gestoken zestal van Radio Rapaille. Ook Midland moest een gelijkspel incasseren, maar eindigde met een grote overwinning wel bovenaan in de groep.

Op de twee naast elkaar gelegen velden ging het er heftig aan toe. Met name de Dietse Kameraden brachten die jaar een bijzonder zware ploeg mee, waartegen het VNJ in de eerste wedstrijd tegenop moest treden met een zeer jonge ploeg. Desalniettemin, bleef het de hele dag gezellig en waren er de nodige leuke wedstrijden te zien.

De halve finales moesten even worden onderbroken door een wolkbreuk met bijkomend onweer. Doorweekt en op een waterig veld werden de wedstrijden voortgezet. De finale werd gehouden tussen de twee Utrechtse ploegen Voorpost Midland en Veenendaal. We sloten de dag af met een gezellige braai, waarbij de hongerige monden van de voetballers alsmede van het aanwezige publiek gestild konden worden. Na de prijsuitreiking volgde de door Fenris gesponsorde loterij.

Volgend jaar wordt het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi in Vlaanderen gehouden op zaterdag 2 juli 2011.

De officiële uitslag:
1. Veenendaal
2. Voorpost Midland
3. Voorpost Rijmond
4. Dietse Kameraden
5. VNJ
6. Rapaille
7. Voorpost Antwerpen