23/06/2018
Het 23ste Heel-Nederlands Voetbaltoernooi werd gehouden in West-Brabant. Het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi wordt afwisselend in Nederland en Vlaanderen gespeeld. Vorig jaar in Vlaanderen, dus nu was het de beurt aan Nederland. Zes ploegen uit de noordelijke en de zuidelijke Nederlanden gingen de sportieve strijd aan.

Nieuwkomer op het toernooi, Erkenbrand, maakte al bij de eerste wedstijd indruk. De winnaar van twee jaar geleden, de Dietse Kameraden, kregen al direct een 5-2 om de oren. Het werd gelijk duidelijk dat de energieke winnaar van vorig jaar, Nationalisten Hasselt, er een geduchte concurrent bij had.
Onze eigen Voorpostploegen eindigden uiteindelijk in de top tien, maar een podiumplaats zat er niet in. Hier is nog wat sportief werk aan de winkel! De ploeg van Voorpost West-Brant/Rijnmond had zelfs op het laatste moment nog te maken met wat uitvallers. Daarop werd publiek het veld opgetrokken om het gemis aan te vullen.
De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Nationalisten Hasselt en Erkenbrand Noord. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk werd Erkenbrand winnaar met een 2-3 eindstand.

De uitslag is als volgt:
1. Erkenbrand Noord
2. Nationalisten Hasselt
3. NSV! Antwerpen
4. Dietse Kameraden
5. Voorpost Antwerpen
6. Voorpost Rijnmond/West-Brabant

De wisselbeker bevindt zich nu in Groningen. In het 23-jarig bestaan van het voetbaltoernooi is de beker nog nooit zo noordelijk geweest.
Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers die het toernooi mogelijk maakten. De spelers, de mensen van de braai, maar in het bijzonder Wijnand voor het vlees, Timea voor de salades en scheidsrechter Nick!

Volgend jaar volgend jaar wordt het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi weer in Vlaanderen georganiseerd. We hopen dan de ploegen weer te zien en vele anderen!