De actiegroep Voorpost voerde vandaag actie in Den Haag om aandacht te vragen voor ‘de genocide op de blanke Boeren in Zuid-Afrika’. In Zuid-Afrika wordt sinds de vrijlating van terrorist Mandela jacht gemaakt op de blanke bevolking. En na zijn dood is dat in een stroomversnelling gekomen. En de westerse media en politiek kijken weg.

Tegenover het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag verzamelden een groep activisten van Voorpost om te protesteren tegen het racistisch geweld in Zuid-Afrika. Met borden en een spandoek werd aandacht gevraagd voor het tragische lot van de Boeren.

Actieleider Florens van der Kooi hield een toespraak en zo nu en dan werd er discussie gevoerd met voorbijgangers.

Voorpost heeft een lange traditie met kritiek richting de ANC, dat na de apartheid het land mocht besturen, eerder in 2012 voerde de organisatie al actie bij de onthulling van een standbeeld van Nelson Mandela, toevallig ook in Den Haag. Bij het overlijden van Nelson Mandela liet de organisatie fijntjes weten, dat sinds de voorman van het ANC in 1994 is vrijgekomen al meer dan 4.000 blanke Boeren zijn vermoord. En daarbij nog eens honderdduizenden zijn geëmigreerd.

De kritieken van Voorpost zijn niet uit de lucht gegrepen, in 2012 liet Dr. Gregory Stanton, de President van Genocide Watch aan de wereld weten dat er in Zuid-Afrika een met het overheidsbeleid verweven programma is om de Afrikaners uit te roeien. Eerder deze week werd er ook al door politicus Martin Bosma in zijn boek Minderheid in eigen land, gewezen op het rampzalige lot dat de Afrikaners staat te wachten en de ellende die ze momenteel ondergaan.

Voor Voorpost zal dit niet de laatste actie zijn om aandacht te vragen voor de situatie in Zuid-Afrika. Ons vir jou Suid-Afrika!

(met dank voor een deel van de tekst aan Rechs Actueel)

https://soundcloud.com/sjors-remmerswaal/manifestatie-voorpost-tegen-anti-blank-geweld-in-zuid-afrika

Actie tegen de Plaasmoorden Actie tegen de Plaasmoorden Actie tegen de Plaasmoorden Actie tegen de Plaasmoorden Actie tegen de Plaasmoorden Actie tegen de Plaasmoorden