Dit jaar viert Oxfam zijn 50 jarig bestaan, voor de nationalistische actiegroep Voorpost is er weinig reden om dit te vieren.
November staat bekend als de solidariteitsmaand, in deze periode wordt men om de oren geslagen met bedeloproepen om geld te doneren voor verschillende NGO’s zoals Oxfam die het zuiden ‘steunen’.
Tijdens deze solidariteitsmaand willen wij Oxfam helpen herinneren aan het terreurverleden van hun voorzitter. De huidige voorzitter, Guido Van Hecken, is medeplichtig aan terreuraanslagen die werden gepleegd in 1983 in Zuid-Afrika.
Dit kwam vorig jaar aan het licht tijdens een interview met de Vlaamse ANC-militante Hélène Passtoors in het weekblad HUMO. In het interview beschreef ze haar taak bij de terreuraanslag in Pretoria. Het ANC voerde in 1983 een terreurcampagne tegen de Afrikanerregering, haar taak was om een bomauto te leveren aan het hoofdkwartier van de Zuid-Afrikaanse luchtmacht. De auto was voorzien van valse papieren en nummerplaten waarvoor de “geniale” vervalser Guido Van Hecken gezorgd had.
Nogmaals wordt het bewijs geleverd hoe dergelijke “solidariteitorganisaties” zoals Oxfam bestuurd worden door verdorven personen. Al meermaals zijn er bewijzen geleverd over de corruptie en immorele praktijken bij dergelijke solidariteitorganisaties. Massaal veel geld blijft kleven aan tal van nevenorganisaties, aan teveel betaald personeel of aan de bloedige handen van de Oxfam-voorzitter.

Voorpost laat dit niet zomaar voorbijgaan en voerde daarom vandaag (vrijdag 28 november 2014) actie aan het nationaal secretariaat van Oxfam wereldwinkels die deel uitmaakt van Oxfam solidariteit en overhandigde symbolisch een bom om hun te herinneren aan het terreurverleden van Guido Van Hecken.