16/12/2018
Voorpost Twente organiseerde in een sfeervolle locatie een Contactmiddag met als thema de prinsenvlag. Na de opening, met onder andere een dankwoord voor de inzet van Voorpost Twente voor de hart-voor-eigen-volk-actie, gaf de gastspreker een presentatie over de rijke geschiedenis, de herkomst en de misvattingen over de prinsenvlag. De vlag van Prins Willem van Oranje  groeit uit tot dé vlag van de Nederlandse Opstand tegen de Spaanse overheersing en de latere Unie van Utrecht en de Republiek. De kleuren oranje-wit-blauw zijn in tegenstelling tot het rood-wit-blauw typisch Nederlands. Waar het oranje-wit-blauw ter wereld opduikt, is er bijna altijd wel een relatie tot Nederland en Nederlanders. De verdachtmakingen rond de Prinsenvlag moeten worden gezien als onderdeel van de algemene aanval op Nederlandse cultuur, geschiedenis en nationalisme.
Kortom…
De Opstand tegen de Spaanse overheerser, met de Prinsenvlag in de hand, was een strijd om alle Nederlanders in één vrij en onafhankelijk Nederland te verenigen. Voorpost voert vandaag de dag als Heel-Nederlandse actiegroep diezelfde strijd en draagt de vlag daarom met trots!

Na een korte pauze werd er nog een presentatie gegeven over Voorpost. Een korte geschiedenis en een uitleg over de drie pijlers van Voorpost: actie, vorming en kameraadschap. Na afloop werd nog een tijdje nagepraat onder genot van een hapje en een drankje.