Ondanks dat Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) nog belooft had dat Zwarte Piet gewoon zwart zou blijven bij de intocht van Sinterklaas en zodoende dit prachtige kinderfeest behouden zou blijven veranderde de N-VA toch van mening en zorgden ze voor de afbraak van deze oude traditie. Zelfs bij de intocht van Sinterklaas te Meppel (de Nederlandse landelijke intocht) liepen er meer echte Zwarte Pieten rond dan roetpieten.

Om er alsnog in Antwerpen een mooi en authentiek kinderfeest van te maken besloten we met Voorpost een brief naar Sinterklaas te schrijven met de expliciete vraag om tegen het N-VA bestuur en de vrt, die traditiegetrouw mee alles in goede banen leidt, in te gaan en toch een delegatie echte Zwarte Pieten naar Antwerpen te laten afzakken. En onze brief bleek goed ontvangen te zijn geweest door de Sint want er verschenen afgelopen zaterdag maar liefst zes Zwarte Pieten in de Antwerpse binnenstad. Samen met enkele militanten verwelkomden ze met hun zakken vol snoep en een sympathiek pamflet de Sint en zijn veegpieten.

Het werd bijna een triomftocht door het centrum van Antwerpen. We kregen bijzonder veel sympathie. En een niet bij te houden aantal kinderen en volwassenen wilden met onze Zwarte Pieten op de foto. We wensen dan ook uitdrukkelijk alle militanten en Zwarte Pieten te bedanken die er gisteren bij waren!

Alle foto’s zijn hier te zien.