13/01/2019
De organisatie van de Nieuwjaarsreceptie was in handen van de nieuwe kern Veluwe. In een sfeervolle zaal kwamen ruim zeventig mensen bijeen. We mochten veel nieuwe gezichten ontmoeten. De kraam van Algiz Postorder deed zeer goede zaken, met name met de zeer uitgebreide collectie boeken van uitgeverij Arktos.

De gastspreker op deze nieuwjaarsreceptie was Henry Brookman. Brookman heeft een lange staat van dienst in de beweging. Henry Brookman doceerde geschiedenis der natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam toen hij de Centrumpartij oprichtte. Brookman maakte zich al in de jaren zeventig zorgen over het milieu. In tegenstelling tot de links-groene milieuactivisten zag hij wel degelijk een verband tussen ecologie en immigratie. Het thema van zijn voordracht was dan ook: ‘een gouden toekomst met een groene rand’. Ondanks het verstrijken van de jaren is er van zijn bevlogenheid weinig verloren gegaan!

Na een korte pauze gaf actieleider Florens van der Kooi aan de hand van mooie beelden een overzicht van de acties en activiteiten van het afgelopen jaar. En het was een mooie lijst! Tot slot somde hij de speerpunten voor het komende jaar op. Voorpost Nederland zal in 2019 fors uitbreiden met nieuwe actieve regio’s. Voorzitter Bart Vanpachtenbeke sloot de sprekersrij af met zijn strijdrede.

Na het zingen van het Wilhelmus werd het officiële gedeelte afgesloten en werd er nog geruime tijd nagepraat onder genot van een hapje en een drankje.