Onze Voorpostmilitanten uit Vlaanderen en Nederland hebben weer een knappe prestatie neergezet. Opbouw van het IJzerwaketerrein vanaf vrijdag. Voor een 75-tal deelnemers gezorgd voor overnachting in bedden en tenten te Westvleteren. Ontbijt geregeld voor zaterdagmorgen, zondagmorgen en maandagmorgen. Op zaterdagavond voor 69 deelnemers spaghetti gemaakt.
Op zaterdagavond mochten we een 150-tal deelnemers verwelkomen op een geestdriftige zangavond met optredens van Goedele Janssens en Karl Peeters begeleid door de zussen Goedele en Sabine Torfs. En dat in een voormalige manege die door Nick en zijn ploeg omgetoverd werd tot een sfeervol onderkomen.

Zondag deden we traditiegetrouw de ordedienst tijdens de IJzerwake en hielpen militanten bij de parking en de inkom. Na de IJzerwake was het afbouwen. Op maandagmiddag waren we rond met de werkzaamheden. Het was de voorbije dagen hard werken onder een temperatuur van 25°. Maar met een toffe ploeg Voorpostkameraden uit alle windstreken van de Nederlanden gaf dat een grote voldoening. Samen betogen, samen actie voeren samen in de bak zitten maar ook samen werken voor de IJzerwake dat schept een sterke band.
Ook het VNJ heeft weer ongelooflijk gepresteerd! Een jeugdbeweging zoals er geen tweede meer is. We moeten ze koesteren en steunen. Ook zij hebben een ongelooflijke bijdrage geleverd aan het succes van deze IJzerwake.

En zondag werden we bedankt voor het vele werk voor de geleverde inspanningen want we konden een schitterende IJzerwake meemaken. Een mooi afwisselend programma met sterke toespraken en knappe omlijsting. En een pak deelnemers meer dan vorig jaar. Ook het nieuwe initiatief ‘IJzerwakefolk’ dat van start ging dadelijk na de IJzerwake was een schot in de roos. Een dikke pluim voor de initiatiefnemers Hugo Pieters en Rob Verreycken.

Kameraden van Voorpost en allen die een bijdrage geleverd hebben aan het succes van deze IJzerwake HOUZEE! Jullie waren geweldig.