Zoals we reeds voorspelden wordt het jaar van onze veertigste verjaardag een bijzonder druk jaar. De ene betoging volgt de andere op. Onheil hangt dan ook boven Vlaanderen de Nederlanden en Europa. De asielinvasie en de toenemende islamisering kent letterlijk geen grenzen. Verzet is dan ook noodzakelijk en Voorpost neemt hier samen met Pegida Vlaanderen het voortouw.

Dat Gent gekozen werd voor onze manifestatie was geen toeval. In de gaven van Gent aan de dokken waar onze havenarbeiders nog geen toilet hebben heeft men een ponton aangelegd (deed voorheen dienst als gevangenis in Nederland) waarop enkele honderden asielzoekers zullen ondergebracht worden. Het ponton werd helemaal gerenoveerd tot en met een grasperk, speeltuin enz.

We mogen gerust stellen dat de betoging een succes was. Een 350 betogers  namen deel aan deze manifestatie die door het centrum van Gent trok. Onder hen ook enkele tientallen Nederlanders.

Naar aanleiding van onze betoging had ook links verzamelen geblazen. Zij kregen eveneens toelating om in Gent te betogen. Hun organisatie een consortium van tientallen verenigingen van links tot extreem links bracht een 900 man op de been. Laat dit een aansporing zijn voor ons om onze mobilisatie-inspanningen te verhogen. De overgrote meerderheid van de Vlamingen is de toestroom van vreemdelingen meer dan moe die moeten we mee de straat op krijgen!

Bijzonder positief was de deelname aan onze betoging van enkele tientallen Gentse dokwerkers die hun eigen spandoek ‘Geen ponton aan onze dokken’ hadden meegebracht. De volgende betoging staat ondertussen al weer in de startblokken.