Het familiefeest was een echte hoogdag voor onze vereniging en militanten.
Vanaf 9u ’s morgens waren we al in de weer om van de bivakplaats ‘de vier winden’ te Oostmalle een gezellige en sfeervolle ontmoetingsplaats te maken voor meer dan tweehonderd militanten en sympathisanten.

Er werd met tafels en stoelen gesleurd, volksspelen werden opgesteld, in het springkasteel werd de nodige lucht geblazen, tapinstallatie en koeltogen werden aangesleurd en het voetbalterrein in gereedheid gebracht voor een reeks van spannende matchen.

De Voorpostwinkel werd uitgesteld en de Voorposttentoonstelling over recente activiteiten en acties kreeg zijn plaats.

De wolken die in de ochtend nog de bovenhand haalden werden opgebrand door de zon en tegen 12 u, bij aanvang van het Heel-Nederlands voetbaltornooi, was het stralend weer.

Militanten en families stroomden toe, tientallen mooi uitgedost in ‘trachtenkledij’.

Het Heel-Nederlands voetbaltornooi werd gewonnen door het Jongerenactief en de laatste van de vijf deelnemende ploegen was Voorpost-Vlaanderen. Daartussenin stonden dan nog op de tweede plaats NSV! Antwerpen gevolgd door Voorpost Rijnmond. De Voorpost ploegen hebben dit jaar de beker niet mee naar huis kunnen nemen, maar we kunnen ons troosten, misschien waren we iets minder goed op het veld, doch blijven we ijzersterk in het betogen en manifesteren.

Om 15u30 stak de vijfkoppige Tirolerband ‘Die Bergfreunden’ ,onder een stralende zon, van wal met sfeervolle en fel gesmaakte Tirolermuziek . Kinderen werden gesminkt, vermaakten zich met de volksspelen en op het springkasteel en koelden zich af met lekkere ijsjes.

De prijzen voor het voetbaltornooi werden uitgereikt waarbij het Jongerenactief de wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Ook de winnaars van de ‘trachtenkledij’- wedstrijd werden op het podium geroepen om hun prijzen in ontvangst te nemen.

Om 18u15 bliezen de Bergfreunden hun laatste noten over de door de zon verbrande hoofden van de talrijke aanwezigen.

Tussen 17u en 19u kon iedereen zich te goed doen aan een heerlijke maaltijd  van ribbekens met frieten, groenten en frieten of brood. Hetgeen zeer gesmaakt werd door de aanwezigen.

Omstreeks 20u kon dan begonnen worden met het op en afruimen van het terrein.

Alle aanwezigen waren erg tevreden over  verloop en programma van dit familiefeest. Kortom, het was een echte zalige topdag!

Het wordt een hele uitdaging om binnen twee jaar een nog betere uitgave te brengen. Maar we gaan er voor! Volgend jaar wordt het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi weer in Nederland gehouden.

Klik hier om de foto’s van de familiedag en het Heel-Nederlands Voetbaltoernooi te zien

 

!Heel-Nederlands Voetbaltoernooi 2015 Heel-Nederlands Voetbaltoernooi 2015 Heel-Nederlands Voetbaltoernooi 2015 Heel-Nederlands Voetbaltoernooi 2015 Heel-Nederlands Voetbaltoernooi 2015